dimecres, 8 d’abril del 2009

Peix de l'Ebre a la japonesa

Jordi Bonfill i Laia Ferrer tenen des de fa tres anys la concessió del bar restaurant El Parc de Tortosa. Així, després d'un any d'obres i d'una «reforma total» de l'edifici situat al parc municipal, Bonfill i Ferrer van posar en marxa un equip de 16 persones, amb l'objectiu d'oferir una carta basada en els productes del territori i de temporada. De fet, la gran aposta era el peix i el marisc, i així «evitar que la gent hagués de marxar a la costa per poder menjar bon peix», explica Bonfill. «Aquí tenim la sort que en només 30 minuts podem posar un peix del mar a la cuina», comenta Ferrer, que abans d'El Parc també havia regentat un restaurant a l'Ampolla. «Volem que la gent es mengi el peix tan fresc com sigui possible», hi afegeix. En aquesta línia, també han instal·lat una peixera, que els permet que els clients puguen veure i demanar el marisc, ja que «el menjar també entra pels ulls». Ferrer, que va estudiar a Cambrils i a l'escola de Luis Irízar de Sant Sebastià, va treballar als restaurant Via Veneto i L'Atalaia, de Barcelona, i al càtering d'El Bulli, el restaurant de Ferran Adrià. A més, va ser una de les primeres dones que va entrar a la cuina del japonès Hello Sushi. «Volia adquirir coneixements de la cuina del sushi, per poder fer-la amb el peix i el marisc d'aquí», recorda Ferrer. De fet, fruit d'aquella experiència, ha introduït la cuina japonesa a la carta del restaurant El Parc. L'estiu passat, va poder comptar amb una altra cuinera, Toshiko Taura, per organitzar unes jornades de cuina japonesa que van durar fins al setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada