dijous, 26 d’abril del 2012

Black Butler: el majordom demoníac

Black Butler (Kuroshitsuji en japonès) és un dels còmics estrella d'aquest any. Aquest shonen, de Yana Toboso, es va començar a publicar el 16 de setembre de 2006 a Japó.

La història, situada a l'Anglaterra victoriana, té com a protagonista Ciel Phantomhive, un compte de només 12 anys. Propietari d'una gran empresa de dolços i joguines, el jove Ciel té al seu costat a Sebastian, un majordom perfecte, capaç de qualsevol cosa per complir les ordres del seu amo. Però tant Sebastian com Ciel amaguen un secret obscur.

La família Phantomhive té l'estatus de "gossos guardians de la Reina Victòria". La missió de Ciel, únic supervivent de la família Phantomhive, és la de silenciar tots els possibles escàndols que preocupen a la corona, utilitzant tots els mitjans necessaris i per sobre de les altres forces de l'ordre angleses.

Sebastian també és molt més del que sembla. En realitat és un dimoni que obeirà fidelment les ordres de Ciel fins que aquest aconsegueixi el seu objectiu, per després devorar la seua ànima.


Un cop resumida la història, podem dir que es tracta d'un manga sorprenent. Al principi sembla tindre una trama poc sòlida, amb molts buits, però poc a poc la història es va enriquint. Els personatges tenen profunditat, ningú és el que sembla, i van evolucionant a vegades de forma sorprenent a mesura que passen els capítols. D'aquesta manera, tant la història com els personatges van enganxant al lector, que s'endinsa en la història gairebé sense adonar-se'n.

Es barrejen molts gèneres que es van alternant, de manera que el lector no es cansa, i la història adquereix un ritme molt atractiu. Fantasia, misteri, humor, gore, drama, els lectors trobaran tot tipus de girs argumentals i una gran diversitat d'escenes.

El dibuix, per altra banda, és molt acurat. Fins i tot pot resultar enganyós, ja que sembla bembé un shojo enlloc d'un shonen. Però no us deixeu enganyar, el personatge de Ciel és físicament adorable, cosa que fa destacar encara més la seua personalitat retorçada. 

El consell que us dono sobre aquest manga és que li deixeu una oportunitat, no us desanimeu si trobeu el primer volum una mica fluix. El ritme creix a cada volum, i a mesura que passen els capítols resulta més i més interessant.

Si esteu interessats en adquirir el manga, no dubteu en contactar amb l'estanc Ortega, de Tortosa.

7 comentaris: