dimecres, 28 d’octubre del 2009

Arriba 'Ponyo' en DVD i obren a internet el web en espanyol de l'Studio Ghibli

2 comentaris

Avui 28 d'octubre surt a la venda en DVD la pel·lícula Ponyo en el acantilado, l'última joia del mestre de l'animació japonesa Hayao Miyazaki. La versió senzilla costa uns 18 euros i, a més de la pel·lícula amb versió original i doblada al castellà, català i euskera, també inclou un tràiler promocional dels altres títols de l'Studio Ghibli i un karaoke per cantar amb Ponyo. D'altra banda, la versió amb dos discos, amb estuig metàl·lic, costa uns 24 euros i el segon DVD inclou els storyboards, el tràiler original japonès, el tràiler original espanyol, i el karaoke Canta con Ponyo, amb una versió de la cançó original. En aquesta pel·lícula, Sosuke, un xiquet de cinc anys, viu a dalt d'un penya-segat que dóna al mar. Un matí, mentre juga a la platja, es troba amb una peixet de colors anomenat Ponyo, atrapat en un pot de melmelada. Sosuke el rescata i el posa en un poal verd de plàstic. Ponyo i Sosuke senten una fascinació mútua. Ell li diu: No et preocupis, et protegiré i cuidaré de tu. Però el pare de Ponyo, que en un altre temps va ser humà i ara és bruixot, viu al fons del mar i vol obligar el peixet (que vol convertir-se en una xiqueta humana) a tornar a les profunditats de l'oceà.

D'altra banda, tot coincidint amb la comercialització de Ponyo en DVD, Aurum ha posat en marxa a internet un web oficial en castellà del mític Studio Ghibli. En aquest web, els seguidors de les pel lícules d'aquest emblemàtic estudi de cinema d'animació japonès tindran accés a tota la informació relativa als llançaments dels nous títols, els drets de distribució dels quals són d'Aurum Producciones. A la pàgina es penjarà puntualment informació sobre els detalls de les edicions, reedicions, estrenes, continguts, i notícies relacionades amb les pel·lícules del mestre Miyazaki i els seus col.laboradors. De fet, a més de Ponyo en el acantilado, Aurum també ha editat en DVD la pel·lícula Susurros del corazón, encara inèdita al nostre país, i ha previst reestrenar als cinemes la mítica El meu veí Totoro, el proper 30 d'octubre. Per la seua banda, Totoro arribarà al DVD el proper 9 de desembre, juntament amb Pompoko. Posteriorment s'aniran editant en DVD la resta de títols de l'Studio Ghibli, tot destacant Nausicaä i Porco Rosso.
Segueix llegint...

dimarts, 20 d’octubre del 2009

Taller de creació de personatges manga a Torreforta

0 comentaris
Entre les activitats de la tercera edició de la Tardor Intercultural dins del Pla Local de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona trobem un taller de creació de personatges manga que se celebrarà els dies 7 i 14 de novembre a l'Associació de Veïns Progressista de Torreforta, de 18 a 20 h. El taller està adreçat a joves a partir de 12 anys i les places són limitades:

Taller de creació de personatges manga. Breu anàlisi de personatges ja existents i desenvolupament de personatge propi.
En el món del còmic i l’animació, els dibuixos manga són presents des de referències històriques. En aquest taller s’ofereixen els coneixements d’apropament i tècnica al traç d’il·lustració japonesa. Mitjançant la pancarta, es treballarà una idea central de molt atractiu visual. A càrrec de Marc Sardà, il·lustrador i publicista.


Dies
: 7 i 14 de novembre
Edat: a partir de 12 anys
Hora: 18 a 20h
Places: 15
Lloc: Associació de Veïns Progressista de Torreforta
Coorganitza: Pla Desenvolupament Comunitari i Associació de Veïns Progressista de Torreforta
Mobilitat: Línia 6 (parada Mercat); Línia 54 (parada Montblanc)

El taller forma part de l'apartat de la Tardor Intercultural dedicada a la "Descoberta de la cultura japonesa" que inclou, a més, una activitat de jocs de rol, artesania japonesa o un curs d'iniciació al xinès. Per a més informació i reserva de places:

A partir del 9 d’octubre, informació penjada al web jove: www.tarragonajove.org
A partir del 13 d’octubre, més informació i inscripcions per internet al mateix web jove: www.tarragonajove.org

Passos a seguir per formalitzar una inscripció:
  1. Donar-se d’alta com a usuari
  2. Inscriure dades personals de les persones participants a les activitats
  3. Seleccionar les activitats, tallers o cursos que puguin ser d’interès
  4. Comprovar que tots els camps obligatoris estan omplerts
  5. Comprovar el cistell d’activitats i el recompte de places
  6. Per últim, imprimir la conformitat de places en el model de fitxa enviat al correu electrònic personal.
  7. El programa ofereix un localitzador d’espais i zones de la ciutat relacionades a les activitats
Servei d’atenció, informació, assessorament i suport a la inscripció i reserva de places des del departament de Joventut (Rambla Nova, 59), a partir del 13 d’octubre.
Horari d'atenció: de dilluns a dijous, de 9 a 11 h. al 977296100 (ext. 6532)


Font: El web jove [pdf]
Segueix llegint...

divendres, 16 d’octubre del 2009

Aquest cap de setmana: Portes obertes a Mistral Bonsai

1 comentaris
Fans de la cultura japonesa i asiàtica de les Terres de l'Ebre, aquest cap de setmana teniu una cita important:

Mistral Bonsai, empresa situada a la N-340 entre Camarles i l'Ampolla celebra jornada de portes obertes demà dissabte 17 i diumenge 18.

Hi haurà tallers de bonsai, conferència sobre l'origen dels bonsai, visites guiades per les instal·lacions i s'oferirà te als assistents. Totes les activitats, excepte un taller específic, són gratuïtes.

Una bona ocasió per tastar de prop la cultura japonesa sense allunyar-se de l'Ebre.

Aquesta foto, feta durant aquesta mateixa tarda, és un petit exemple del que us trobareu:


Si hi aneu us explicaran perquè s'utilitzen dos gotets per a prendre el te a l'estil japonès. Ara bé, estigeu previnguts que no us el serviran en sucre ja que això és una mena de sacrilegi semblant a mesclar macarrons amb ketchup per a nosaltres o fer kalimotxo per als francesos.

Una bona ocasió també per aprendre paraules com Shakan, Kengai, Netsuranari o Ikadabuki. A què espereu?

Segueix llegint...