diumenge, 17 de maig del 2009

'B's Log', nova revista espanyola de manga en quioscos i llibreries

Suposo que ja esteu al cas de com funcionen les revistes de manga al Japó. Al nostre país estem acostumats a comprar els manga compil·lats en volums força ben editats i enquadernats, però al Japó la majoria de còmics també es publiquen en sèries a través de revistes tan conegudes com Shônen Jump, que actualment és la més venuda en aquell país. De fet, és la revista de còmics més venuda del món. Actualment publica mangues tan coneguts com One Piece o Naruto, però de les seues pàgines també va sortir, per exemple, Bola de Drac, El Doctor Slump, Musculman o Mazinger Z. Doncs bé, ara l'editorial Planeta DeAgostini ha decidit publicar la nostre país una revista de còmics a l'estil genuïnament japonès. Es tracta de B's Log, que arribarà als quioscos i llibreries aquest mes de maig, tot coincidint amb el Saló del Còmic de Barcelona.
D'aquesta manera, per fi podrem gaudir de les millors sèries editades al Japó, amb molt poc temps de diferència, recopilades en una sola publicació mensual. Seran gairebé 500 pàgines de manga, no sobre manga, per un preu força atractiu, de només 6,95 euros. No és el primer intent d'aquesta editorial per introduir les revistes de manga al mercat espanyol, ja que el 1995 ja va crear la desapareguda Shonen Mangazine, de la qual se'n van publicar 24 números amb unes 100 pàgines. En aquest cas, a les pàgines de la nova B's Log, podran gaudir tant l'aficionat al manga com el nouvingut al gènere. A l'expert, se li donarà la possibilitat de llegir històries noves, inèdites a Espanya, i fins i tot de descobrir a alguns autors; i al neòfit, a aquell que no sàpiga per quina sèrie decantar-se per donar els seus primers passos com otaku, se li oferirà la gran portunitat d'accedir a diferents mangues de tots els gèneres, en una única publicació. De fet, la revista estarà dedicada bàsicament a les sèries exclusives, tot mantenint la intriga entre un lliurament i el següent, amb històries plenes d'acció, fantasia, humor, ciència-ficció i, com no podia ser d'altra manera tractant-se de còmic japonès, grans dosis d'amor.
D'altra banda, B's Log inclourà sèries japoneses, més de 10 aquest primer número, però també donarà cabuda a autors espanyols que s'atreveixin amb el dibuix a l'estil nipó. A més, al marge de les sèries, la revista també parlarà de l'actualitat del Japó, els seus costums, de la seua gastronomia i tot tipus de curiositats. De fet, han previst oferir lliçons de japonès o d'origami, concursos, i entrevistes a autors punters. En el primer número de B's Log, podrem gaudir de sèries noves com CrossxBreak, de Duo Brand, que compta en clau de fantasia l'aventura de dos germans a l'estranger; El so del cel penjat, de Toriko Gin, un relat poblat per éssers de llegenda; o El noi celestial, d'Aya Sugai, la història d'un modista que troba una tela molt especial ... tant que resulta ser un nen. Moltes de les sèries que llegirem en B's Log es troben encara en curs al Japó, de manera que anirem vivint la seva evolució gairebé a temps real. Pel que fa als articles de producció pròpia, coneixerem els orígens del gènere amb La història del manga, de Marc Bernabé i Ikaria Studio; ens anirem de Rutes pel Japó de la mà de Verónica Calafell i Irene Rodríguez, i descobrirem els secrets de la cuina japonesa amb Laura Casulleras i Cristina Sánchez, entre altres propostes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada