dijous, 7 de maig del 2009

'Chopi i la princesa' arribarà als cinemes

Més notícies cinematogràfiques sobre els personatges creats per Osamu Tezuka. Així, si abans us informàvem de la producció d'una nova versió d'Astroboy en 3D, ara parlarem de la propera realització de dues pel·lícules més basades en dos manga de Tezuka: per una part, Buda (Budha) i, de l'altra, La princesa caballero (Ribon no Kishi), un manga que a casa nostra coneixem, sobretot, gràcies a l'anime Chopi i la princesa. Segons llegim a Mision Tokyo, el llargmetratge de Buda estarà basat en el manga biogràfic que narra les vivències de Shakyamuni, el buda històric, i serà el primer cop que aquesta història arribe a l'anime. No serà així amb Chopi i la princesa, ja que aquesta serà la seua tercera adaptació animada, després de la sèrie de televisió que també es va veure al nostre país, i després del migmetratge que va fer-se l'any 1994. En aquest sentit, La princesa caballero ja va ser notícia fa uns mesos, per la publicació d'un remake del manga a Nakayoshi, però també cal tenir en compte que Chopi i la princesa té una seqüela creada pel mateix Tezuka.
Molts recordareu aquesta sèrie anime de 52 episodis, que aquí vam veure a cavall entre la dècada dels 80 i 90, però que en realitat va ser produïda el 1967 per a la cadena FujiTV. El manga és força anterior, ja que l'editorial Kodansha va publicar-lo a la revista Shôjo Club entre els anys 1953 i 1956. De fet, està considerat com el primer manga i anime del gènere shojo (per a noies). A més, és un dels primers animes en color. El disseny del personatge de la princesa protagonista, Safir, està inspirat en l'altre èxit de Tezuka, el xiquet-robot Astroboy. La història comença quan, en un regne molt llunyà anomenat Valle Plateado, s'espera l'imminent naixement de l'hereu al tron. Per la llei sàlica només poden regnar els homes, però naix una xiqueta. Així, per evitar que la corona puga caure en mans d'una altra família noble, els reis i els seus cortesans més fidels mantenen en secret la veritat, i eduquen la xiqueta com si fos un príncep. La princesa-príncep viurà moltes aventures acompanyada per Chopi, un follet que a Amèrica va ser conegut amb el nom de Cachito, i pel seu cavall Ópalo. Aquest era el memorable opening de la sèrie, amb la seua cançó tan apegalosa...

Però sens dubte, el més estrident era el següent ending de la sèrie que van fer els de TVE, amb la cançó i aquest ball espectacular.

1 comentari:

  1. Tres capítols d'aquesta sèrie en català
    http://www.trobanime.com/2017/09/xopi-i-la-princesa-ribbon-no-kishi.html

    ResponElimina